Hvide pebernødder anno 1914

Foto: Illustrativt billede for 'Hvide pebernødder anno 1914' siden

Julebag

Dette er en gammel familieopskrift på hvide pebernødder fra 1914 givet til Museum Nordsjælland af Grethe Rönnow Egerup fra Hillerød.

Opskriften stammer fra Grethes Mormor, Johanne Magrethe Ammonsen (født Bundies Hansen) 1892-1990, som ud over denne herlige håndskrevne juleopskrift også giver husmødrene en godt råd med på vejen, som kan ses nederst på siden.

Opskriften på hvide pebernødder er givet videre generation efter generation og familien holder stadig traditionen i hævd med at bage hvide pebernødder hvert år til jul – for ellers kommer familien ikke i gang med juleposten.

Efterkommerne af Johanne Margrethe Ammonsen rummer nu ni børnebørn, 26 oldebørn og 17 tipoldebørn – som denne opskrift er videregivet til.

Pebernødder


1 ½ kg Hvedemel

6 æg

375 gram Magarine eller smør

1 Teskefuld Hjortetaksalt

1 Spiseskefuld Fløde

375 gram st. Melis

En Anelse Kayennepebber ell. Paprika

Alt dette æltes til det slipper Hænderne. Dejen må endelig hvile en Time, er da langt lettere at udrulle. Vil man forfine dem kan man komme et vaniliepulver og lidt mere smør i, men hvor husmødrene vil få det fra ved jeg ikke.

Vaniliepulver = vaniliesukker

Denne side er tilføjet af Louise Engberg den 17/12/2009.

If you're already a registered user of this site, please login using the form on the left-hand side of this page.